April 12 2013

Blauw-witte wireframes

Wireframes kunnen op diverse manieren worden samengesteld. Tegenwoordig zijn er diverse (online) middelen te vinden om snel wireframes samen te stellen. Denk aan Mockflow, GoMockingbird, Balsamiq en natuurlijk Axure. Leuk, al die middelen maar toch hebben de ouderwetse pen&papier methode mijn grote voorkeur. Tenminste, de eerste schetsen. Zodra the big picture gereed is ga ik toch altijd met de digitale middelen aan de slag. Ik geef de voorkeur aan Axure. Ook binnen Axure zijn diverse methodes om de wireframes vorm te geven. Blueprinting is hier één manier van.


Axure wireframe


Zoals ik al in de intro aangaf ben ik groot fan van pen&papier (paper sketching). Een groot aantal Sharpies behoren dan ook tot mijn standaard UX uitrusting. Wat het lastige van deze Sharpies is, is het feit dat ik een lijn niet zo gemakkelijk meer uit kan gummen. Daarnaast heeft de digitale wereld veel meer mogelijkheden om samen te werken, commentaar te verzamelen, versiebeheer etc. Dus ook ik lever digitale wireframes.


Vorig jaar heb ik een klein experiment gestart. Met de gedachte aan de blueprints van vroeger ben ik begonnen om mijn wireframes ook in de wit/blauwe uitvoering samen te stellen. Het voelde goed. Echter, het resultaat bleef uit. Het voordeel was dat de klant écht wel zag dat het geen designs waren. Het nadeel was dat zij ook niet goed kon zien waar de “banaan op de pagina” was (attention mapping). Hierdoor had ik een extra uitleg ronde nodig om de blauwe schermen uitgelegd te krijgen. Jammer, experiment mislukt.


blue

 

Leave a Comment