UX Design

De doelen zijn gesteld, prioriteiten gezet en de neuzen dezelfde kant op. Kortom, klaar voor de eerste concepten. Een proces waarbij eerste op globaal niveau de richting bepaald wordt en in tweede instantie de diepte in gegaan wordt. Een interactief spel tussen jouw als klant en mij als UX’er.


Tabs

Niets is leuker dan met mijn Sharpie de eerste schetsen op een groot leeg canvas te zetten. En toch zijn deze eerste penstreken de belangrijkste. Dit zet de toon voor het verdere concept traject. Omdat iedereen kan tekenen is dit een proces wat ik graag met jou samen wil doorlopen. Je staat letterlijk aan het roer van jouw eigen creaties.

Er zijn minimaal twee werksessies nodig om tot een resultaat te komen. Een belangrijk onderdeel van concepten is het laten bezinken. Huh? Ja, er letterlijk een nachtje over slapen. In een tweede sessie kan dan heel gericht en effectief worden gewerkt.

De penstreken zijn de eerste stappen. Het omzetten naar digitale penstreken is een logisch gevolg. Hiervoor maak ik gebruik van Axure. De digitiale penstreken worden vertaald naar low fidelity of high fidelity wireframes. Het verschil zit ‘m in het detailniveau waarop de wireframes ontworpen worden. Het grote gevaar van detaillistisch te werk gaan is dat het kan lijken op een écht ontwerp en het meer tijd kost bij review rondes.

Uiteindelijk worden klikbare interactiemodellen ontwikkeld waarmee jij als klant het gevoel en inzicht krijgt in hoe de website of applicatie moet gaan werken.


Axure wireframe


UI Stencils met scherm


Kortom, een fase waarin veel gebeurd. Een fase om dus goed rekening mee te houden. Samen met het strategie traject wordt hier de blauwdruk van jouw online business neergelegd. Hoe zorg je ervoor dat klanten bij jou terecht komen, geld besteden en weer blij weggaan om zo de olievlek te verspreiden.