May 14 2013

Interactieve klikmodellen? Doe het zo

Schetsen kan iedereen. Sterker nog, als je een goed idee hebt moet je dit kunnen om de eerste outlines van je idee op papier te krijgen. Het grote voordeel is de snelheid. Het nadeel is de onderhoudbaarheid / uitbreidbaarheid van deze schetsen. Dit spreekt in het voordeel van de interactieve (digitale) klikmodellen. Hoe je deze interactieve klikmodellen maakt lees je hier.


io

Tip 1:

Denk altijd holistisch. Een formulier eindigt nooit met een button, maar het liefst met een bedanktpagina. De manier waarop jouw bezoeker op het formulier komt is erg belangrijk. Gebruik daarom workflows waarin alle stappen van de bezoeker van te voren zijn bedacht. Aan de hand van deze workflows kan je niets missen. Nog een klein voorbeeld; een actie op een website als Facebook, moet opgevolgd worden door een pagina op jouw eigen website.

Tip 2:

Ga niet tè snel de diepte in. De klant met wie jij jouw interactieve klikmodellen deelt moet snappen waar je mee bezig bent. Natuurlijk is het goed om een einddoel in zicht te hebben maar neem jouw klant mee in de beslissing die je neemt. Start met het opzetten van grove blokken die je met naam en toe naam benoemt. Laat de klant hiermee voelen welke richting jij als interactie ontwerp op wilt.

Tip 3:

Zodra de klant weet welke richting je op gaat kan je haar mee de diepte in nemen. Zorg voor goede best practices en laat haar zien waar jouw keuzes op gebaseerd zijn. Met name bij interactieve klikmodellen voor apps of mobiele websites is het belangrijk om te werken volgens patronen die werken.

Tip 4:

Omdat UX een relatief nieuw vakgebied is wordt veel gevraagd van jouw eigen verkoopkunsten. Heb een aantal goede patronen paraat om te laten zien dat jij die patronen ook kent. De klant weet dat dit een relatief nieuw discipline is, dus haak hierop in. Helaas zijn er weinig UX middelen waarmee responsive prototypes gemakkelijk realiseerbaar zijn. Besteed extra tijd aan het presenteren van jouw interactieve modellen.UI Stencils met scherm


UI Stencils

Tip 5:

Binnenkort

Tip 6:

Binnenkort

 

Leave a Comment